Secret Garden doet oproep voor opvang LGBT-asielszoekers

AsielszoeksrcentrumDe Stichting Secret Garden is dringend opzoek naar een veilige opvangplek voor achttien vluchtelingen die dagelijks te maken hebben met geweld in asielzoekerscentra in Nederland.

Het om veertien homomannen en vier transgenders die volgens de stichting hun leven niet zeker zijn in het asielzoekerscentrum waar ze zijn ondergebracht.

De stichting behartigt de belangen van LHBT’ers met een etnisch-culturele achtergrond en zegt dagelijks berichten te krijgen van vluchtelingen, die vanwege hun seksuele geaardheid binnen de asielzoekerscentra worden gediscrimineerd, beledigd en bedreigd door andere asielzoekers.

Alle incidenten zijn door de stichting doorgegeven aan het COA, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, maar die zegt de veiligheid van deze vluchtelingen niet te kunnen garanderen. Ook heeft de stichting bij de Tweede Kamer aandacht gevraagd voor deze groep vluchtelingen, maar zo zegt de stichting ‘onze zorg had geen prioriteit’.

Secret Garden heeft nu een advocaat in de arm genomen om te kijken of er een rechtszaak kan worden gestart om de veiligheid LHBT-vluchtelingen te verbeteren.

Intussen zoekt de stichting tijdelijk onderdak buiten de asielzoekerscentra voor achttien vluchtelingen.

Eerder pleitte het COC voor aparte opvang van homoseksuele asielzoekers. Ook het COC zegt steeds vaker meldingen te krijgen van agressie en geweld tegen homoseksuele asielzoekers.

 

(Bron: Secret Garden/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: