Paus had ook ontmoeting met homopaar

Paus ontmoet homostelDe paus heeft in de Verenigde Staten niet alleen een ontmoeting gehad met weigerambtenaar Kim Davis en haar man, maar ook een ontmoeting met een homopaar.

Dat meldt nieuwszender CNN op gezag van de gast van de paus, de Argentijn Yayo Grassi. Hij besloot zijn bezoek aan de paus openbaar te maken, na de ophef die ontstond toen bekend was dat de paus een ontmoeting had gehad met de weigerambtenaar.

Grassi en zijn Indonesische partner Iwan Bagus bezochten de paus in de ambassade van het Vaticaan in Washington op 23 september. Grassi woont negentien jaar samen met Bagus en is een jeugdvriend van Paus Franciscus. Grassi zei dat de ontmoeting op verzoek van de paus was geregeld. Op een video op de site van CNN is te zien hoe de paus afscheid neemt van het homostel. Hij omhelst de twee mannen en geeft ze een zoen op de wang.

De volgende dag had de paus de ontmoeting met de weigerambtenaar. Door tegenstanders van het homohuwelijk in Amerika wordt de ontmoeting met de paus gezien als steun voor hun strijd. Het Vaticaan verklaarde dat het bezoek van Davis en haar man niet opgevat mocht worden als steun aan Davis in de strijd tegen het homohuwelijk

Grassi (67) besloot over zijn privé-ontmoeting met de paus naar buiten te komen, omdat hij verbolgen was over de media-aandacht voor de ontmoeting met Davis. ‘Ik wil laten zien wie de paus werkelijk is’, zei Grassi tegen CNN.

Grassi voegde er aan toe dat de paus weet van zijn homoseksualiteit en dat de paus zijn geaardheid of zijn relatie nooit veroordeeld heeft. ‘Hij heeft er nooit iets negatiefs over gezegd.’

Gedurende de verhitte debatten in Argentinië bekritiseerde Grassie de paus, die tegen homorechten was en suggereerde dat het homohuwelijk het werk van de duivel was. Hij stuurde de paus een e-mail, waarin hij zei teleurgesteld te zijn over zijn uitspraken.Volgens zijn zeggen heeft hij toen een e-mail teruggekregen waarin de paus schreef dat het hem speet dat hij Grassi voor het hoofd had gestoten. Hij beloofde dat er voor homofobie geen plek zou zijn binnen de katholieke kerk.

 

(Bron: CNN, foto: screenshot CNN)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: