‘Verenigde Naties blijven zich inzetten voor LHBT-rechten’

Ban Ki-moonDe Verenigde Naties zijn nog steeds vastbesloten om te werken aan de gelijkheid van LHBT’ers. Dat zegt secretaris-generaal Ban Ki-moon. Hij komt met zijn uitspraak, nadat de gelijke rechten voor LHBT’ers uit de nieuwe doelstellingen van de VN zijn geschrapt.

Uit de doelen voor haar 193 lidstaten met betrekking tot armoede, gelijkheid en het beëindigen van de klimaatverandering is de openlijke verwijzing naar holebi-rechten verdwenen.

Op een bijeenkomst in New York, waar gesproken werd over holebi-rechten, was zeer veel onvrede over de benoeming van een diplomaat uit Saoedi-Arabië op een topfunctie bij de VN-Mensenrechtenraad.

In Saoedi-Arabië is homoseksualiteit wettelijk verboden. Wie zich schuldig maakt aan homoseks of een relatie aangaat, riskeert executie, chemische castratie of een fikse celstraf.

Ban Ki-moon (foto) zei zich te blijven inzetten voor rechten voor LHBT’ers. ‘Ik zal me nooit onttrekken aan de strijd tegen discriminatie. We blijven ons inzetten voor de meest gemarginaliseerde en kwetsbare mensen. Dat is niet alleen mijn persoonlijke betrokkenheid, het is een institutionele betrokkenheid.’

 

(Bron: PinkNews)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: