Griekse minister stapt alweer op na tweets

Dimitris KammenosEen paar uur na de beëdiging van de nieuwe Griekse regering is er al een kabinetslid vertrokken. Het is Dimitris Kammenos, de onderminister van Infrastructuur.

De aanstelling van Kammenos was al omstreden, vanwege anti-homoseksuele, racistische en antisemitische berichten op zijn sociale media-accounts.

Zo schreef Kammenos op Twitter dat Israël achter de aanslagen zit op 11 september 2001 in de VS. Op zijn Facebook-pagina stond een bewerkte foto van de toegangspoort van Auschwitz. Waar op het hek ‘Arbeit macht frei’ staat, stond er op de foto ‘Wij blijven in Europa’. Dat is de slogan van de pro-Europa-demonstraties, die deze zomer in Griekenland werden gehouden.

Verder noemde hij eerder de Gay Pride in Athene ‘zielig’.

Kammenos zegt dat de Griekse politie op zijn verzoek een onderzoek is gestart naar de berichten. Hij voegt eraan toe dat hij niet de enige is die de accounts beheerde, ook zijn assistenten hadden er toegang toe.

Kammenos is lid van de partij Onafhankelijke Grieken. Die partij kreeg onlangs kritiek van de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz. Die noemde het een ‘rare, erg rechtse partij’.

 

(Bron: NOS/Pinknews)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: