Handtekeningen voor leden Tweede Kamer

Handtekeningen Enkelthje Rusland No WayIn Den Haag zijn ruim drieduizend handtekeningen aangeboden tegen de uitzetting van uitgeprocedeerde Russische LHBT-vluchtelingen.

Een delegatie van de Commissie Veiligheid en Justitie nam de handreikingen in ontvangst. De delegatie bestond onder andere uit Sharon Gesthuizen van de SP, Vera Bergkamp van D66 en Linda Voortman van GroenLinks.

Met de handreikingen wordt aandacht gevraagd voor de situatie van uitgeprocedeerde Russische asielzoekers. Inmiddels is het asielbeleid voor deze groep versoepeld en worden LHBT-vluchtelingen uit Rusland aangemerkt als risicogroep. Wat dat betekent voor de groep uitgeprocedeerde Russische LHBT-asielzoekers die nu al in Nederland zijn, is niet duidelijk.

De handtekeningenactie ‘Enkeltje Rusland? No Way!’ werd gestart door Sandro Kortekaas, nadat hij in contact was gekomen met een uitgeprocedeerde Russische asielzoeker.

Met de overhandiging van de handtekeningen waaronder die van burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) en loco-burgemeester Eric van der Burg (VVD) van Amsterdam, wil Kortekaas ook aandacht vragen voor andere LHBT-asielzoekers uit landen waar homofobe wetten gelden.

De actie werd afgelopen zaterdag met een Kiss-In afgesloten in Amsterdam.

 

(Foto: facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: