COC Zwolle sluit café ‘De Garage’

De GarageDe Garage, het café van COC Zwolle, gaat dicht. Het kan volgens het bestuur van de homobelangenorganisatie niet meer uit.

In april werd het café nog verbouwd en kreeg het de naam ‘De Garage’. Ondanks deze verandering kwamen er te weinig bezoekers en bleef de omzet achter. Zaterdag 26 september is er nog een groot feest, daarna gaat de deur definitief op slot.

Voorzitter Ilja De Jong: ‘Het is erg jammer en doet pijn, merken we ook aan reacties. Maar de vereniging gaat door met haar belangrijke werk voor acceptatie van homoseksualiteit in de samenleving, maar dus zonder eigen horecagelegenheid.’

COC Zwolle gaat op zoek naar een ander pand. Daarover wordt over twee weken een gesprek gevoerd met wethouder Nelleke Vedelaar. Het pand waar het COC nu in zit, wordt gehuurd van een stichting, gelieerd aan COC Nederland, die het graag wil verkopen.

Begin 2014 werd door COC Zwolle een actie gestart om geld in te zamelen voor de aankoop van het pand. De actie leverde te weinig geld op en de bank wilde geen hypotheek verstrekken.

Als het café van COC Zwolle dicht is, komt er een einde aan de homohoreca in Zwolle. Vorige week werd nog bar Stout verkocht. Ook het COC in Deventer sloot in juni het café. Daar worden de bijeenkomsten voortaan in andere cafés gehouden.

COC Twente Achterhoek heeft al jaren geen eigen pand meer. De homobelangenvereniging zat in Café Stonewall in Enschede, dat eigendom is van een stichting. Na onenigheid met de stichting trok het COC zich terug uit het pand.

 

(Bron: RTV Oost / Roze Golf, foto: COC Zwolle)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: