The Normal Heart vrijdagavond de 25ste in Deventer

Normal HeartDe film The Normal Heart is vrijdag 25 september te zien in Deventer. De film uit 2014 is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk over de uitbraak van HIV-Aids uitbraak in de jaren tachtig in New York.

Hoewel de bestuurders het nieuws zoveel mogelijk in de doofpot trachtten te stoppen, vochten homoactivisten en de medische wereld al snel om het bespreekbaar te maken en de ziekte zo snel mogelijk een halt toe te brengen.

De film werpt een openhartige blik op de seksuele gedragscodes van het land – dat liever zijn kop in het zand stak – en toont hoe homoactivisten en hun bondgenoten uit de medische wereld strijd leverden om de waarheid omtrent de epidemie aan het licht te brengen.

Mark Ruffalo, Matt Bomer, Taylor Kitsch, Jim Parsons, Alfred Molina en Julia Roberts vertolken de hoofdrollen in deze filmbewerking van Larry Kramers met een Tony bekroonde toneelstuk.

De film is te zien in de Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer, aanvang 20.00 uur.

Elke laatste vrijdag van de maand is er een film te zien met een homoseksueel thema in de bibliotheek van Deventer, in de huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’.

De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

 

(foto: screenshot The Normal Heart)Categorieën:En verder, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: