‘Pride’ ook in de bioscoop in Rusland

prideDe film Pride van Matthew Warchus wordt in Rusland uitgebracht, ondanks de anti-homowet die sinds 2013 van kracht is.

De bioscoophit Pride beleefde z’n première in 2014 in Cannes en gaat over een homobeweging in de jaren tachtig die zich inzet voor de stakende mijnwerkers in het Engeland onder Thatcher. De film werd de grote winnaar van de Britse Independent Film Awards.

De Russische distributeur Arthouse gaat deze film nu uitbrengen. Onder de anti-homowet is propaganda voor niet-traditionele seksuele relaties verboden. Elke film met een homoseksueel inhoud krijgt het predicaat 18-plus.

Religieuze extremisten en extreem- rechtse groeperingen staan erom bekend wel eens jongeren naar de screening te sturen, om te zorgen dat ze kunnen procederen tegen de vertoning. Ondanks de anti- homo wetten worden in Rusland grote films met homoseksuele thema’ s toch vertoond.

 

(Born: FilmTotaal/The Guardian, foto screenshot Pride)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: