Homotijdschrift Bombastic in Oeganda krijgt vervolg

bombastic 02Er komt een tweede uitgave van het homotijdschrift Bombastic. De homogemeenschap in Oeganda is op internet een geldinzamelingsactie gestart.

Voor de nieuwe uitgave is 5.000 dollar nodig, de teller staat na vijf dagen op ruim 3.000 dollar. Het blad moet verschijnen in een oplage van 30.000 exemplaren en wordt gratis verspreidt.

Vorig jaar verscheen het eerste nummer. Het blad is een idee van homoactiviste Kasha Jacqueline Nabagesera. Zij wil met het blad een ander verhaal vertellen over homoseksualiteit. In de media in Oeganda verschijnen vaak alleen maar negatieve verhalen over homoseksuelen.

In Oeganda is homoseksualiteit een taboe. Openlijk homoseksuelen lopen grote risico’s. Twee jaar geleden verscheen in het blad ‘Rolling Stone’ een lijst met namen van openlijk homoseksuelen.

Afgelopen jaar werd een anti-homowet onrechtmatig verklaard , maar er wordt een nieuwe wet voorbereid. In de nieuwe wet wordt homoseksualiteit verboden. Ook het ‘promoten’ van homoseksualiteit wordt strafbaar. Wanneer de wet wordt behandeld, is niet bekend.

Vorige week hielden zo’n zeventig mensen een Gay Pride op een afgelegen locatie, om ongeregeldheden te voorkomen.

 

(Bron: Gaysite/Out, foto: Bombastic no. 1)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: