Radio 9 augustus: Nog een keer de Canal Parade

politieheliIn de Roze Golf nog één keer de Canal Parade in Amsterdam. Hoe druk het was, hoe nodig het was en voor sommigen hoe commercieel het was.

Verder het verhaal van een Spaanse voetbalclub die speelt in een zwart shirt met regenboogkleuren en het pleidooi van het COC om in Artikel 1 van de Grondwet LHBT’ers expliciet te benoemen.

Ook aandacht voor de acceptatie van homo’s en lesbiennes in Nederland. Er is het onderzoek van EénVandaag waaruit blijkt dat meer dan de helft van de homo’s niet hand in hand over straat durven te lopen en het onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau dat stelt dat steeds meer Nederlanders positief staan tegenover lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders, maar dat twee zoenende mannen in het openbaar door 35 procent als aanstootgevend wordt beschouwd. Hoe is de situatie in andere Europese landen?Categorieën:Info uit de radio-uitzending, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: