Zwolse wethouder wil volgend jaar weer naar de Gay Pride

IMAG2591Zwolle wil volgend jaar weer met een eigen boot meedoen aan de Canal Parade van de Gay Pride. Dat zegt wethouder Nelleke Vedelaar.

Zwolle deed dit jaar met de Love Boat voor het eerst mee aan de Canal Parade in Amsterdam en voer bijna vooraan. De boot was een initiatief van een Zwolse horecaondernemer en werd ondersteund door de gemeente.

Vedelaar is laaiend enthousiast over de Zwolse deelname. Zij was één van de Zwollenaren die dansend, zwaaiend en feestend aan boord was. Volgens haar viel de Love Boat positief op door het enorme enthousiasme van de opvarenden. Zo galmde  ‘Ik ben een Zwollenaar’ van Harm Wolters over het water. Vedelaar is onder de indruk van de vrolijkheid langs de kant van de grachten.

Vedelaar vindt het belangrijk om als stad te laten zien dat ze geen onderscheidt maakt tussen homo’s en hetero’s. ‘In Nederland is dat niet meer echt nodig, maar in het buitenland, ook in buurland Duitsland, is er nog wel wat te winnen. Met de Canal Parade laat Nederland aan het buitenland zien hoe het ook kan en maakt daarmee de weg vrij voor meer gelijkheid.’

De wethouder gaat binnenkort met de organisatie van de Love Boat om tafel over een boot voor volgend jaar. ‘Dan moet je ook nog ingeloot worden natuurlijk.’ Mocht er volgend jaar weer een Zwolse boot meevaren dan wil Vedelaar weer mee. ‘Graag!’, aldus de wethouder.

 

(Born: RTV Oost, foto: Zwolse boot van dit jaar)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: