Russische telecomwaakhond wil verbod op homo-emoji’s

emoji'sDe Russische telecomwaakhond gaat onderzoeken of emoji’s die homoseksualiteit uitbeelden in strijd zijn met het Russische verbod op homopropaganda.De emoji’s zijn sinds een paar maanden te gebruiken in Android, iOS en op Facebook. Vooral de emoji’s met ouders van hetzelfde geslacht zitten de waakhond dwars, omdat die ‘de Russische familiewaarden ontkennen’ en ‘geen respect tonen voor ouders en andere familieleden’.

‘Homo-emoji’s dragen bij aan de verspreiding van niet-traditionele seksuele relaties onder jongeren’, zegt de baas van de waakhond. Volgens hem is dat in strijd met wetgeving die president Poetin in 2013 instelde. Die schrijft voor dat kinderen beschermd moeten worden tegen informatie die schadelijk is voor hun gezondheid en ontwikkeling.
De waakhond zegt dat homoseksualiteit online een negatief effect heeft op de mentale gezondheid van kinderen die social media gebruiken.

De Russische regering probeert via het verbod op homopropaganda de ‘traditionele waarden’ zoals de kerk, het huwelijk en het gezin weer voorop te stellen in Rusland. Officieel is homoseksualiteit sinds 1993 niet meer verboden in Rusland.

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: