Gay Pride Kerkdienst in Amsterdam

shareZondag 2 augustus wordt in de Keizersgrachtkerk de Gay Pride Kerkdienst gehouden. Het thema van de Gay Pride, ‘share’, wordt in de Gay Pride Kerkdienst vooral bezongen.

Het leven van LHBT’ers staat centraal in thema’s als eenzaamheid, coming out en de eigen betekenis van het leven van LHBT’ers voor het samenleven.

Irene Hemelaar, zangeres en directeur LHBTI-emancipatie van de Amsterdam Pride, zal samen met haar Duo Wilde Orchidee de meeste levensliederen ten gehore brengen. Irene: ‘Er is voor een mooie diversiteit aan seculiere liedjes gekozen, die, begeleid door mijn collega Paul Tijink, op het kerkorgel en de vleugel een extra dimensie krijgen.’

Tevens zal in de Gay Pride Kerkdienst een nieuw lied te horen en te zingen zijn. Stijn van der Loo, die ook de muziek schreef voor ‘Ken je mij’, een bewerking van Psalm 139 door Huub Oosterhuis, tekende er voor. Het nieuwe lied is een lied van samenzang voor alle bezoekers van de Gay Pride Kerkdienst.

De dienst vindt dit jaar plaats op zondag 2 augustus a.s. om 12.00 uur (deuren open: 11.30 uur). Voorganger is Niek Scholten, predikant van de Willem de Zwijgerkerk in Amsterdam en lid van de voorbereidingsgroep. Hij zoomt in op het levensverhaal van de Bijbelse profeet Jona die liever ‘in de kast kroop’, maar toch zijn roeping moest volgen. Tijdens de kerkdienst leest de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg uit de Bijbel.

Toegankelijk voor rolstoel, ringleiding voor doven en slechthorenden, doventolk en crèche aanwezig. Hapje en drankje na afloop en de dienst is live te volgen via www.keizersgrachtkerk.nl .Categorieën:En verder

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: