Chinese homo-app wil de wereld veroveren

BluedDe Chinese homo-app Blued wil de wereld veroveren en om dat te bereiken is de app in Nederland gelanceerd. Met de app kunnen homo’s contact met elkaar zoeken en elkaar leren kennen.

Dat is vooral in China erg belangrijk, omdat daar nog steeds een taboe rust op homoseksualiteit. Tot 2001 was het zelfs nog officieel een geestesziekte.

Bedenker van Blued is Geng Le, een 35-jarige voormalig politieman. Hij wist al jong dat hij homo was, maar kon er op Chinese sites niks over vinden, behalve dat het slecht was. Hij begon eerst een voorlichtingswebsite en twee jaar geleden Blued.

Met 15 miljoen gebruikers is Bued nu al de grootste homo-app ter wereld.  ‘’In deze tijd, waarin homo’s nog niet helemaal uit de kast kunnen komen, maar wel op zoek willen naar liefde en seksuele ontlading is deze app zeer nuttig.’

Geng Le wil met zijn app nu de wereld veroveren. De Engelse versie is gelanceerd op de internationale markt, als eerste in Nederland.  ‘Omdat Nederland als eerste land het homohuwelijk heeft gelegaliseerd. Nederland is een paradijs voor homo’s’, zegt Geng Le, die wil dat Blued groter wordt dan Grindr. ‘Ik ben er van overtuigd dat we gaan winnen.’

Blued is met 15 miljoen gebruikers groter dan de Amerikaanse tegenhanger Grindr (iets meer dan 10 miljoen gebruikers) en volgens oprichter Geng Le ook veel completer, met een chatroom, Facebook-pagina en je kunt er afspraken maken om je op HIV te laten testen.

 

 

(Bron: NOS)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

<span>%d</span> bloggers liken dit: