Handtekeningen tegen uitzetting Russische homo’s tijdens Roze Woensdag

Regenboogtrap NijmegenDe actie van drie uitgeprocedeerde homoseksuele Russische asielzoekers tijdens Roze Woensdag heeft een kleine zeshonderd handtekeningen opgeleverd.

De drie voerden ’s middags actie op ‘regenboogtrap’ aan de Waalkade in Nijmegen tijdens de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse, de Dag van Wijchen. De 600 handtekeningen werden in vier uur tijd gezet op de petitie ‘Enkeltje Rusland? No Way’.Sandro op regenboogtrap

Met de handtekeningen vragen de asielzoekers aandacht voor hun positie. Ze kunnen volgens de IND terug naar Rusland omdat het in steden als Sint Petersburg en Moskou veilig genoeg is voor homoseksuelen. Vluchtelingenwerk Nederland bestrijdt met een verwijzing naar een rapport uit december van Human Rights Watch, waarin staat dat homoseksuelen ook in Moskou en Sint Petersburg geregeld worden aangevallen.

De uitgeprocedeerde asielzoekers durven niet terug. Twee van hen zitten inmiddels ondergedoken. De drie Russen varen zaterdag 1 augustus mee tijdens de Canal Parade in Amsterdam op de boot van Vluchtelingenwerk.

 

(Bron: Roze Golf, foto: Twitter)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: