Roze Maandag: 25 stellen geven elkaar het ja-woord

Tilburgse kermisDe Roze Maandag tijdens de Tilburgse kermis is van start gegaan met 25 ‘huwelijken’. Niet-alledaagse koppels werden door Henny Huisman op het bordes van het stadhuis in ‘het echt’ met elkaar verbonden.

Op het bordes van het stadhuis van Tilburg werd het jawoord uitgesproken. Tussen alle bijzondere koppels viel één stel nog wel het meeste op. Een moeder trouwde met haar zoon. ‘Hij is twee jaar geleden uit de kast gekomen en dit is een geweldig moment om hem daarbij te ondersteunen door met hem te trouwen’, legt moeder vol trots uit.

En ook haar zoon straalt. ’Ik vond het echt heel erg leuk om met mijn moeder te trouwen’, lacht de tiener met een roze boa om zijn nek.

Tilburgse kermis 02.docxAlle 25 koppels kwamen maandagochtend met huwelijksbootjes aan in de Piushaven. Daarna volgde een uitbundige tocht naar het stadhuis waar de plechtigheid volgde.

Veel roze ballonnen en snoepringen als trouwringen maakte het een echte Roze Maandag-trouwpartij.

Met zo’n 300.000 bezoekers is Roze Maandag een van de grootste homo-emancipatie evenementen van Nederland. Dit jaar was het de 25ste keer dat Roze Maandag werd gehouden.

 

(Bron: Omroep Brabant, foto Twitter, Erik de Ridder)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: