Enschedeër wil excuses voor mishandeling in gesticht

Sint Franciscushof RaalteExcuses en erkenning van het leed dat hij heeft geleden. Dat zoekt Ben Meijer-Hof uit Enschede, die in de jaren ’70 in het vroegere Rooms Katholieke psychiatrisch ziekenhuis Sint Franciscushof in Raalte zegt psychisch en fysiek te zijn mishandeld.

Het ministerie van Justitie bekijkt nu of er een onderzoek moet komen naar geweld tegen minderjarigen in rijksinstellingen en pleeggezinnen sinds 1945.

Meijer-Hof werd van april 1974 tot eind 1975, toen hij 17 jaar was, gedwongen opgenomen in Sint Franciscushof in Raalte. Zijn ouders konden niet accepteren dat hij homoseksueel was en dat veroorzaakte uiteindelijk psychische problemen bij de Enschedeër.

Genezing

Na een zelfmoordpoging werd Meijer-Hof opgenomen in de Franciscushof. Volgens hem werd gezegd dat ‘ze hem daar zouden genezen van homoseksualiteit’. Hij zou psychisch en fysiek zijn mishandeld, wat hem sindsdien altijd heeft achtervolgd.

Meijer-Hof heeft een aantal jaren geleden via Stichting Klokk geprobeerd erkenning te krijgen zichzelf en andere slachtoffers van misbruik binnen de katholieke kerk. Hij wilde zijn verhaal doen voor de onderzoekscommissie, de commissie Deetman, maar omdat geen sprake was van seksueel misbruik binnen de kerk ving hij bot. Of hij deze keer wel gehoord wordt weet hij niet, maar hij hoopt dat er uit het mogelijke onderzoek eindelijk erkenning komt.

 

(Bron: RTV Oost)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: