Rhianna Gralike: gesprek met Eijk was afstandelijk en zakelijk

Gralike in UtrechtTransgender Rhianna Gralike uit Dronten is niet optimistischer geworden na een gesprek met kardinaal Wim Eijk. De kardinaal moet besluiten of zij als penningmeester weg moet bij de Norbertusparochie vanwege haar geslachtsverandering.

In het gesprek dinsdag vond Gralike de kardinaal neutraal, afstandelijk en zakelijk. Hij stelde persoonlijke vragen over haar sekse en het transgender zijn.

Eind juni kreeg de kardinaal een brief van pastoor Hans Boogers van de Norbertusparochie in Dronten, waarin hij Gralike voordraagt voor eervol ontslag vanwege haar geslachtsverandering die in strijd zou zijn met de kerkelijke leer.

De brief veroorzaakte veel ophef. Rhianna Gralike kreeg veel steunbetuigingen. Verschillende instellingen die zich inzetten voor de gelijke behandeling van homoseksuelen, lesbiennes en transgenders spreken van discriminatie, mocht het ontslag doorgaan.

Kardinaal Eijk neemt naar verwachting binnen enkele weken een besluit.

Gralike is niet van plan het er bij te laten zitten als ze ontslagen wordt. ‘Desnoods gaan we naar de paus in Rome’, zegt ze vandaag in de Volkskrant. ‘Ik bevecht mijn geloof of de kerk niet. Ik bevecht wel het instituut, waar helaas een stelletje slechte herders zit. Onze Lieve Heer kan het ook niet helpen dat hij slecht personeel heeft.’

 

(bron: Omroep Flevoland, de Volkskrant, foto: screenshot Omroep Flevoland)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: