Nederland gewaarschuwd voor omstreden band

HMG posterDe Nederlandse ambassadeur in Suriname is gewaarschuwd voor de komst van de Hakuna Matata Gang, een hiphopband waartegen in december vorig jaar in Suriname aangifte werd gedaan wegens het aanzetten tot geweld tegen homo’s.

Dat meldt de Telegraaf.

Tineke Sumter, de voorzitter van het platform voor lesbiennes, homoseksuelen en transgenders vroeg de Nederlandse diplomaat in een persoonlijk gesprek om de komst van de band naar Nederland te verhinderen.

Homo-activist Mikel Haman is verontwaardigd dat Nederland vervolgens niets heeft gedaan.

De Surinaamse mediaraad verbood radio en televisie de clip van hun rap Bullet nog langer te draaien.

Een concert van Hakuna Matata Gang in Almere is vrijdag gewoon doorgegaan. Wel verbood zaaleigenaar Jerry Schröder van Club Jiggerz het omstreden lied over homo’s te spelen. De band heeft daar gehoor aan gegeven.

Volgens de organisator van het feest beseften de bandleden niet dat een dergelijke tekst zoveel impact heeft in Nederland. Schröder kreeg van de bezoekers wisselende reacties op zijn besluit om het nummer te verbieden.

Later deze maand treedt Hakuna Matata Gang nog een keer op in Almere. Ook dan blijft het omstreden nummer taboe.

Homobelangenorganisatie COC riep op tot een boycot van de band. Het nummer Bullet gaat over ‘de kogel voor batty boys’. Batty Boys is een scheldwoord voor homo’s. Verder zingt de band: ‘Toch vertel je op school dat je zo bent geboren, laat me die sprookjes niet horen, ik ga je fokking hoofd boren.’

 

(Bron: de Telegraaf, Omroep Flevoland, foto: poster optreden Almere)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

<span>%d</span> bloggers liken dit: