GroenLinks wil regenboogzebrapad in centrum Rotterdam

Regenboogzebrapad RotterdamOp een prominente plek in het centrum van Rotterdam moet een regenboogzebrapad komen. Dit stelt GroenLinks, die vindt dat de stad moet laten zien dat het voor de acceptatie van seksuele diversiteit staat.

In andere steden als Maastricht en Utrecht is al een regenboogzebrapad en in Tilburg wordt er binnenkort een aangelegd.

‘Helaas krijgen veel mensen uit de LBGT-gemeenschap nog vaak met onbegrip en afkeuring te maken,’ zegt Lies Roest van GroenLinks Rotterdam. ‘Met zo’n regenboogzebrapad vraag je mensen letterlijk even stil te staan bij het belang van acceptatie van minderheden.’

Het is nog niet helemaal duidelijk waar het regenboogzebrapad precies moet komen. ‘Daarvoor moet ook gekeken worden naar de verkeerskundige aspecten,’ aldus Roest. ‘Maar wat ons betreft komt hij op een centrale plek in de stad, bijvoorbeeld voor het station of op de Coolsingel. Zodat niemand eromheen kan.’

 

(Bron en foto: GroenLinks)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: