Kardinaal niet naar Dronten voor gesprek met Rhianna

RhianaKardinaal Eijk komt niet naar Dronten voor het gesprek met transgender Rhianna Gralike. De penningmeester van de parochie Noord Veluwe en Oostelijk Flevoland had juist aangedrongen op een gesprek in haar kerk in Dronten.

Gralike moet van pastoor Boogers van haar parochie stoppen als penningmeester daar. Volgens Boogers heeft de Drontense geen ‘levensstaat die met de leer van de katholieke kerk en het kerkelijk recht correspondeert’.

Geen beslissing

‘Als je mevrouw Gralike moet geloven lijkt het erop dat mevrouw al ontslagen is. Dat is niet zo, ze is voorgedragen voor ontslag bij de kardinaal. Monseigneur Eijk gaat nu met haar in gesprek, daar moeten de feiten boven tafel komen en daarna kan hij een beslissing nemen. De kardinaal heeft nog nooit gezegd dat ze ontslagen is’, zegt woordvoerder Zuidwijk van het aartsbisdom Utrecht.

Kardinaal Eijk heeft een voorstel gedaan voor een datum, als dat voor Gralike niet schikt komt er een ander moment. ‘We houden wel vast aan Utrecht, dus we komen niet naar Dronten. Als we iedere keer op locatie moeten komen, dan blijf je reizen’, zegt Zuidwijk.

De woordvoerder gaat er ook vanuit dat het gesprek dan gewoon doorgaat. ‘Ik ga niet speculeren over wat er gebeurt als ze niet komt. Ik ga ervan uit dat ze haar verhaal gewoon vertelt, mocht ze niet komen dan moeten wij ons beraden.’

Publiciteit

Zuidwijk baalt er ook van dat mevrouw Gralike dit allemaal via de media speelt. ‘Ik kan me voorstellen dat ze het gesprek moet zoeken, maar dat hoeft niet via de publiciteit. Ze riep al dat ze ontslagen was voordat er überhaupt over een ontslag gesproken werd. Dit is niet in het belang van alle betrokkenen. We moeten bij elkaar zitten en kijken wat we te bespreken hebben, nu gaat het via de media en dat is moeilijk.’

(Bron: Omroep Gelderland)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: