COC Zwolle is verbijsterd over ontslag transgender penningmeester

GralikeCOC Zwolle is ‘verbijsterd’ over de houding van de Rooms-Katholieke kerk tegen over transgenders en vindt dat onderzocht moet worden of het standpunt van de kerk strafbaar is.

De homobelangenvereniging COC Zwolle mengt zich in de discussie rond de penningmeester Rhianna Gralike van de Nobertusparochie in Dronten, die ontslag moet nemen omdat zij vroeger een man was.

COC Zwolle heeft zich als belangenbehartiger van transgenders in de discussie gemengd. ‘Wij zijn verbijsterd over de houding van de RK kerk tegenover een medemens die deze benadering geenszins verdient’, aldus voorzitter Ilja de Jong. Ze noemt de kwestie diep triest’.

‘Het kan niet zo zijn, in 2015, dat de RK kerk zich zo kan opstellen tegenover een transgender. Het is niet van deze tijd en onderstreept stevig dat de RK kerk steeds verder komt te staan van haar achterban’, aldus De Jong.

De Norbertusparochie is een online-petiitie gestart om Gralike te steunen.

Uitnodiging
Gralike is samen met andere bestuursleden van de Norbertusparochie uitgenodigd voor een gesprek met kardinaal Eijk in Utrecht. Per mail heeft pastoor Boogers aan Gralike laten weten dat bij het gesprek alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd op een rij worden gezet

Reactie Gralike
Gralike laat weten niet op de uitnodiging in te gaan. ‘De heer Eijk is welkom nadat hij telefonisch een afspraak met mij heeft gemaakt voor een nieuwe datum in Dronten en verklaart mij te accepteren en respecteren als vrouw’.

GroenLinks
GroenLinks Dronten is verbijsterd over het ontslag van Rhianna Gralike als penningmeester van de Norbetusparochie in de gemeente. De politieke partij roept andere partijen en het college van burgemeester en wethouders in Dronten op, om het ontslag van Gralike publiekelijk af te keuren.

 

(Bron: COC Zwolle, Omroep Flevoland, foto: Omroep Flevoland)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , ,

%d bloggers liken dit: