Pastoor: transgender Rhianna niet welkom

RhianaPastoor Hans Boogers in Dronten heeft aan alle betrokkenen zijn excuses aangeboden voor de situatie die ontstaan is rondom transgender Rhianna Gralike. De Drontense moet ontslag nemen als penningmeester van de rooms-katholieke Norbertusparochie omdat zij vroeger een man was.

In een brief, die te lezen is op de website van de nieuwssite De Drontenaar, schrijft de pastoor aan kardinaal Wim Eijk dat hij nalatig is geweest door bij haar aanstelling niet te vertellen dat Gralike een geslachtsverandering heeft ondergaan. Hij was in de veronderstelling dat de geslachtsverandering van Gralike haar functie als penningmeester voor de parochie niet in de weg stond.

Nu de pastoor nog eens naar de zaak heeft gekeken, schrijft hij dat Gralike ‘niet kan worden gekwalificeerd als een katholiek met een levensstaat die met de leer van de kerk en het kerkelijk recht correspondeert.’

Tweede-Kamerlid voor 50PLUS Henk Krol heeft paus Fransiscus een brief geschreven waarin hij aandacht vraagt voor de situatie van Rhianna Gralike.

Krol schrijft in zijn brief dat Jezus nooit mensen veroordeelde. Rhianna voelde zich altijd al vrouw. Dankzij de huidige medische wetenschap hoeven mensen met bepaalde aandoeningen niet langer onder hun lot te lijden, schrijft Krol.

Het Tweede Kamerlid vraagt Fransiscus om iets voor de Drontense te betekenen. Volgens hem wordt zij op handen gedragen door de parochianen.

 

(Bron en foto: Omroep Flevoland)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: