Den Bosch heeft weer een gay-café

KabberdoesGay-café De Kabberdoes in Den Bosch is weer open. Het café aan de St. Josephstraat sloot in juni 2014 haar deuren.

De officiële opening werd verricht door wethouder Eric Logister, samen met de eigenaren Jelmer Mulders en Jeffrey Verweij.

‘Een stad van deze omvang kan natuurlijk niet zonder gay-café. Zeker nu Den Bosch is uitverkoren om in 2017 Roze Zaterdag te organiseren. Laten we afspreken dat we over twee jaar, wanneer die verheugende dag plaatsvindt, met z’n allen hier na afloop een biertje drinken’, sprak de wethouder bij de opening.

Eddie Collin van de kerngroep Roze Zaterdag hield ook een toespraak: ‘Dit is een prima plek waar niet alleen iedereen welkom is, maar waar je ook gelijkgestemden kunt tegenkomen en gewoon jezelf kunt zijn. Helaas is de situatie nog niet in elke Bossche kroeg even rooskleuring als het gaat om de acceptatie van LHBT-ers. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel.’

Vorig jaar september werd bekend dat het café gered was.

 
(Born: Brabants Dagblad, foto: Twitter: vlnr Jeffrey Verweij Eric Logister en Jelmer Mulders)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: