Drukte in Berlijn en verslaggeefster ziet ‘ISIS’-vlag in Londen

BerlijnChristopher Street Day in Berlijn heeft rond de 200.000 mensen op de been gebracht. Belangrijkste thema’s tijdens deze gay pride waren het homohuwelijk en veilige opvang van homoseksuele vluchtelingen.

De bonte stoet door Berlijn bestond uit ruim 50 voertuigen en vele groepen en werd door zeker 550.000 mensen gadegeslagen. Onder het motto ‘We zijn allemaal verschillend. We zijn allemaal gelijk’ trok de stoet van de Kurfürstendamm naar de Brandenburger Tor.

San Francisco

In San Francisco raakte een man tijdens de gay pride gewond toen hij werd beschoten. Dat gebeurde na een hevige discussie. Volgens de politie hadt de beschieting niets te maken met de gay pride. Er werd vier keer op de man geschoten, waarna er paniek ontstond. De man raakte gewond aan zijn arm en ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis.

ISIS-vlag

CNNEen verslaggeefster van CNN meende een vlag te zien tijdens Gay Pride Parade in Londen. Lucy Pawle deed live melding van haar ontdekking dat een man in het zwart gekleed een zwarte vlag bij zich droeg met Arabische tekens.

‘Ik ben de enige die het door lijkt te hebben. Niemand stelt vragen en de organisatie weet van niets.’

Pas veel later kreeg de nieuwszender door dat het om een parodie ging. Op de vlag stonden geen Arabische tekens, maar de afbeeldingen van seksspeeltjes. Het fragment werd van de website gehaald, maar Youtube is het verslag te zien.
(Bron: RBB, AP, CNN, Foto’s: screenshot RBB, CNN)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: