Hillary Clinton steunt homohuwelijk in videoboodschap

clintonDe democratische presidentskandidaat Hillary Clinton heeft een video gelanceerd, waarin zij pleit voor openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht.

‘Homorechten zijn een kwestie van mensenrechten’, aldus Clinton in de video met de titel ‘Equal’.

In de twee-en-een-halve minuut durende video laat Clinton een aantal huwelijken zien van homo’s en lesbiennes. ‘Sta achter LGBT-families’ is de boodschap van de video.

De video komt aan de vooravond van de uitspraak van het Hooggerechtshof over de geldigheid van het homohuwelijk in alle staten van Amerika.

Clinton sprak zich in 2013 ook al uit voor het homohuwelijk. Clinton zei toen in een videoboodschap dat homoseksuelen en lesbiennes dezelfde rechten als iedere andere burger verdienen. Daar valt het huwelijk ook onder, aldus Clinton.

In 2009 liet haar man, Bill Clinton, zich uit voor het homohuwelijk. ‘Het is fout om iemand te verbieden te trouwen’.

De uitspraken waren een breuk met Clintons politieke verleden. Als president ondertekende hij in 1992 de Wet ter Verdediging van het Huwelijk. Daarin werd het huwelijk gedefinieerd als verbintenis tussen een man en een vrouw.

Bij het leger hanteerde Clinton don’t ask, don’t tell beleid. Het leger maakte geen punt van de homoseksualiteit van een militair als die zijn of haar geaardheid voor hield. Obama maakte een einde aan dat beleid.

 

(Bron: Miami Herald, foto: screenshot video)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: