Keelbos start procedure tegen ‘anti-homo besluit’ Goirle

Leikant 2Stichting Platform Keelbos start een bodemprocedure bij de rechtbank tegen de gemeente Goirle om de homo-ontmoetingsplaats De Leikant langs de A58 af te laten sluiten.

Volgens de stichting geniet de homo-ontmoetingsplaats al meer dan dertig jaar internationale bekendheid en heeft de plek als zodanig ‘expliciet bestaansrecht’.

Goirle heeft de nieuwe eigenaar van het achter de parkeerplaats gelegen bosperceel vergunning verleend een hek te plaatsen.

Daartegen kwam de stichting al eerder in het verweer en spande een kort geding aan. De eis toen werd deels afgewezen, onder meer omdat het bos vanaf de parkeerplaats toegankelijk bleef.

LeikantDe stichting vindt dat Goirle de richtlijnen van behoorlijk bestuur met voeten heeft getreden, in het bijzonder bij het afhandelen van bezwaarprocedures.

Bovendien vindt de stichting dat de gemeente met het verlenen voor het plaatsten van het hek een signaal afgeeft dat openlijke homoseksuelen in Goirle nog altijd niet welkom zijn.

In 2008 heeft de gemeente óók al een poging gedaan om de homo-ontmoetingsplaats De Leikant te ontmoedigen. Die poging heeft in de media de naam als ‘homo-razzia’ gekregen en leidde tot Kamervragen.

De Stichting Platform Keelbos werd opgericht om te strijden tegen de afsluiting van de parkeerplaatsen Keelbos en Ravensbos langs de A79 en is uitgegroeid tot een belangenorganisatie en kenniscentrum voor homo-ontmoetingsplaatsen.

 

(Bron: Stichting Platform Keelbos, foto’s: Google Streetview/Google Maps)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: