De wereld van Rop Janze: Ronaldo’s erectiefoto’s

banner rop janzeLieve Roze Golfjes,

Wat word je toch snel als  homo afgeschilderd. Vooral in de voetballerij. Als je als profvoetballer een bal mist, scandeert het publiek dat je een homo bent.

Neem nou Ronaldo. De beroemde voetballer was met drie vrienden op vakantie, op een luxe zeiljacht, mooi weer, ja, dan is het heel verstandig om je goed in te smeren met zonnebrand crème. De paparazzi maakte daar foto’s van en kopte meteen dat hij interesse toonde voor mannen. Moet je je dan als hetero laten verbranden omdat er geen vrouw in de buurt is die je kan insmeren?  Je wordt toch niet homo als je elkaar insmeert met zonnebrand.

Ja, nu hoor ik u denken:  op sommige foto’s zag je ook bobbels in hun zwembroeken.  Dat gebeurt toch iedere man wel eens. Je zit in de zon, lekker aan het ontspannen, je wordt ingesmeerd en hup, je  zwembroek is wat meer gevuld. Dat is volgens mij de enige reden om een zwembroek aan te doen, om je erectie te verbergen. Maar in de berichtgeving werden die opgebolde zwembroeken van Ronaldo en zijn knappe vrienden steeds belangrijker. Eerst zag je koppen als: Christiano Ronaldo opgewonden op herenjacht, Daarna kopte De Telegraaf heel dubbelzinnig: Opgewonden Ronaldo maakt de tongen los. En het AD sprak over Ronaldo’s Erectiefoto’s.

De foto’s gaan de hele wereld over. En dan denk ik, wees blij voor Ronaldo dat hij van die ruimdenkende vrienden heeft. In de stadions heeft de voetballer al genoeg bekrompen supporters om zich heen. Zijn vrienden schelden hem niet uit voor homo als hij een bal mist. Nee, die smeren hem gewoon lekker in tijdens een welverdiende vakantie. Die laten hun vriend niet verbranden door de felle zon. Ze lachen hem niet uit als zijn geslacht zich verheft als een hobo ‘d’amour. Ze vinden het fijn voor hem dat hij zich op zijn gemak voelt. Ze moedigen dat zelfs aan en ze tonen belangstelling voor wat er bij hem speelt.

En naast ruimdenkend, zijn die vrienden ook nog eens knap. Er zijn genoeg heteromannen die knappe vrienden hebben, maar die doen daar helemaal niks mee. Dat is toch doodzonde.

Volgens mij gaat het de paparazzi er niet om om Ronaldo zwart te maken, maar is het pure jaloezie op fijne vriendschappen.

 

 Categorieën:Column, Rop Janze

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: