Radio 7 juni: Confronterend theater met roze rand

De Stuiter (3)In Woudrichem wordt deze maand het theaterstuk Furst Tajm een aantal keren opgevoerd. Het is een stuk over –zoals de titel al zegt- de eerste keer.

De eerste keer dat je iets ervaart, dat je iets probeert, dat het nog nieuw is. Maar het stuk gaat ook over de rafelkanten in het gezin, de duistere kanten van het leven achter de voordeur. Zo vertelt Mark aan zijn streng gelovige moeder dat hij homo is en dat valt helemaal verkeerd. Het stuk wordt opgevoerd op de werf van De Klerk in Woudrichem aan de Merwede. Het stuk wordt gespeeld door vrijwilligers van theatergroep De Stuiter, onder professionele leiding van Yardeen Roos. Zij wil met Furst Tajm de kijkers met confronterende thema’s aan het denken zetten.

Verder in de Roze Golf de laatste dagen van het COC-café in Deventer. De huur van het pand is opgezegd en dit weekeinde sluit de deur voorgoed. Het COC stoot het horecagedeelte af omdat het te duur is en er te weinig vrijwilligers zijn om de bar te runnen. Hoe gaat het COC in Deventer nu verder?

De uitzending is vanaf zondagavond hier terug te luisteren.

(Foto:repetitie op de werf van De Klerk)Categorieën:Info uit de radio-uitzending, Overijssel

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: