Architect Russische anti-homowet wil half blote mannen verbieden

poetin blootEr moet een verbod komen op half blote mannen op openbare plekken. Parlementariër Vitaly Milonov uit Sint Petersburg, bekend als architect van de anti-homowetgeving in Rusland, heeft een wetsvoorstel met die strekking ingediend.

De wet maakt het mogelijk om ‘naaktheid’ en mensen met ‘onethische kledij’ te beboeten. Het voorstel spreekt van “ofwel afwezigheid van kleding of naaktheid van een van beide bovenste of onderste delen van het lichaam” voor zowel mannen als vrouwen. De lijst van “onethisch kleding” omvat mannen- en vrouwenondergoed en zwemkleding.Op overtreding staat boete van tussen 1.000 en 3.000 roebel (€ 17,– en € 51).

Milonov benadrukt dat het verbod alleen geldt op openbare plekken buiten standen en andere recreatiegebieden. Als de wet wordt aangenomen en positief wordt beoordeeld door de burgers, wordt de wet wat hem betreft in heel Rusland ingevoerd.

Milonov is lid van de partij Verenigd Rusland, de partij van president Poetin. En juist Poetin liet zich graag fotograferen met ontbloot bovenlijf.

Onder de huidige wetgeving is volledig bloot op straat verboden. Het wordt gezien als een vorm van vandalisme, goed voor een geldboete of een gevangenisstraf tot maximaal vijftien dagen.

Hoewel Milonov een lokale politicus is, heeft hij landelijke bekendheid gekregen door onder meer met succes te pleiten voor een verbod op schoonheidswedstrijden voor kinderen. Zijn handelskenmerk is niet aflatende homofobie. Zo pleitte hij vorig jaar om alle Apple-producten te verbieden, omdat topman Tim Cook openlijk homoseksueel is .Ook werd een foto van twee zoenende lesbiennes in ene vliegtuig met een slapende Milonov op de achtergrond een hit op facebook. In ene reactie noemde hij de vrouwen ‘mentaal ziek’ en enkele dagen later werd de nachtclub van de vrouwen binnen gevallen door de politie.

 

(Bron: RT, foto: facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: