Arrestaties in Moskou bij homodemonstratie

MoskouIn Moskou zijn vijftien mensen opgepakt bij een demonstratie voor homorechten. De demonstratie was verboden door de autoriteiten. Toch ging een kleine groep activisten de straat op onder aanvoering van Nikolai Alexeyev.

Ze wapperden met de regenboogvlag voor het kantoor van de burgemeester van Moskou. Omstanders en politie maakten een einde aan de demonstratie. Alexeyev en veertien andere activisten werden geboeid afgevoerd.

Een vergunning werd geweigerd omdat de demonstratie volgens de autoriteiten valt onder de wet die ‘homopropaganda’ verbiedt

De weigering van de vergunning was voor Alexeyev aanleiding om het Guiness Book of Records in te schakelen. Het was voor het tiende keer achtereenvolgende jaar dat de homodemonstratie werd verboden. Volgens Alexeyev een wereldwijd record en een dieptepunt in de geschiedenis van het land.

 

(Born: NOS/Roze Golf, foto: screenshot NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: