Vaticaan: homohuwelijk is nederlaag voor de mensheid

Pietro ParolinHet Ierse ‘ja’ in het referendum over het homohuwelijk is niet alleen een nederlaag voor de christelijke principes, maar ook een nederlaag voor de mensheid. Dat verklaarde kardinaal-staatsecretaris Pietro Parolin de op een na hoogste bestuurder van de Rooms-katholieke kerk.

“Ik ben bedroefd over de uitkomst”, zei Parolin dinsdagavond in Rome. Volgens de kardinaal moet het Vaticaan rekening houden met de realiteit in Ierland, maar ook meer doen om het geloof uit te dragen en het huwelijk tussen man en vrouw te verdedigen. Parolin zegt dat het klassieke huwelijk de toekomst voor de kerk en voor de mensheid blijft.

Pietro Parolin is als kardinaal-staatssecretaris de tweede man in het Vaticaan, achter paus Franciscus. Hij is ook een vertrouweling van de paus.

‘Reality-check’

Vorige week stemde ruim 62 procent van de Ieren voor het openstellen van het huwelijk voor homo’s en lesbiennes. De aartsbisschop van Dublin had in reactie daarop gezegd dat als zoveel Ieren positief zijn over het homohuwelijk, de kerk een reality-check nodig heeft.

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: