COC Deventer sluit café

COC DeventerCOC-Café Fabulous gaat dicht. Zaterdag 6 juni is het café voor het laatst open, een dag later is er nog een besloten bijeenkomst en dan is het over.

Voor het sluiten van het café is besloten tijdens een ledenvergadering; alle andere activiteiten van het COC blijven gewoon doorgaan, maar op andere locaties.

De huur van het pand aan de Brink was al opgezegd, maar er werd nog gezocht naar alternatieve, goedkopere gelegenheden. Een huisvestingscommissie presenteerde aan de leden hun bevindingen na een lastige zoektocht en uitvoerige berekeningen. Daaruit bleek overduidelijk dat een horecafunctie voor de vereniging COC geen reële optie meer is.

Het COC-café kampte de laatste jaren met een steeds teruglopend resultaat, minder bezoekers en dus minder inkomsten. Ook het aantal vrijwilligers dat het café draaiende moest houden werd alsmaar minder. De inzet van enthousiastelingen, een nieuwe naam en veel activiteiten, hadden onvoldoende resultaat.

Het COC zat sinds 2005 aan de Brink, tot dan had de vereniging een ruimte om de hoek aan de Assenstraat. Een nieuwe eigenaar en problemen met geluidsoverlast, leidden tot een nieuw café met de voordeur aan de zijde van de Brink.

He bestuur gaat zich nu samen met de werkgroepen inzetten voor het uitvoeren van de kerntaken van het COC: voorlichting, weerbaarheid, zichtbaarheid, tolerantie en netwerkontwikkeling. Door het organiseren van diverse activiteiten en projecten, zoveel mogelijk in samenwerking met andere organisaties, denkt het COC een breed publiek te kunnen bereiken. De activiteiten zullen op diverse locaties in de stad en de regio worden gehouden.

 

(Bron: COC Deventer, foto: Google Streetview)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: