Donderdag 21 Mei: De Tweede Halve Finale

Vandaag konden ons opmaken voor de tweede Halve Finale. Rond het middaguur was Barry al in het perscentrum voor de persconferentie van Conchita. Dit ter promotie van haar debuutalbum en haar boek. Bovendien was er voor de zangeres een grote verrassing. Van haar platenmaatschappij kreeg ze een platinum award uitgereikt, slechts een week na het verschijnen van het album.

Conchita Wurst

Conchita Wurst

Om 15.00 uur begon de laatste Dressrehearsal van de Tweede Halve Finale, waarin geen veranderingen waren ten opzichte van de vorige repetities. De avondshow verliep zonder problemen, en we hadden allemaal onze lijstjes gemaakt. Welke tien landen zouden de laatste finaleplaatsen in handen krijgen? Bart had acht van de tien goed. Hij verwachtte dat Ierland en Tsjechië de finale wel zouden halen, ten kosten van Polen en Litouwen. Barry had negen van de tien landen goed. Ook hij verwachtte Tsjechië in plaats van Polen. De Israëlische delegatie werd trouwens ook lang in spanning gehouden. Het land stond in 2010 voor de laatste keer in de finale, en werd vandaag pas als laatste finalist genoemd. De vreugde bij de Golden Boy en zijn team was dan ook enorm.

Party Time!

Party Time!

Na afloop van het programma zijn we naar de EuroClub gegaan voor de Afterparty. Ook deze avond was het weer erg gezellig, en rond 4.30 uur gingen we uiteindelijk slapen.Categorieën:2015 Wenen, Eurovisie Songfestival

%d bloggers liken dit: