Den Haag krijgt homoverkeerslichten als het aan de PvdA ligt

VerkeerslichtenDe Haagse PvdA pleit voor een make-over van de stoplichten in Den Haag. De partij wil dat er afbeeldingen van homostellen op de verkeerslichten verschijnen. PvdA-raadslid Bulent Aydin: “Dit plan zorgt ervoor dat we straks tegen iedereen kunnen zeggen: ‘Kijk, dit is mijn stad. Mijn stad staat voor gelijkwaardigheid!’”

Het plan is niet nieuw. De Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft onlangs de afbeelding in honderden stoplichten vervangen door een afbeelding van homostellen. Wenen is dit jaar gastheer van diverse evenementen, zoals het Eurovisie Songfestival en de Gaypride. De gemeente verwacht veel bezoekers uit het buitenland en wil zich presenteren als tolerante stad.

En dat ziet de PvdA ook wel zitten: Den Haag presenteren als tolerante stad. ‘Den Haag heeft als internationale stad van Vrede en Recht een voortrekkersrol in de wereld. Wij zijn trots op onze geëmancipeerde samenleving, maar nog vaak genoeg staat deze ook onder druk. Juist daarom wil ik dat we actief laten zien waar we voor staan: een stad waarin iedereen onvoorwaardelijk meetelt’, aldus Aydin.

Ook D66 Westland wil homostellen in verkeerslichten

Den Haag is niet de enige Nederlandse gemeente die de homovriendelijke stoplichten ziet zitten. Ook Westland krijgt dit jaar stoplichten met twee mannetjes of twee vrouwtjes. ‘Wethouder Marga de Goeij (CDA) heeft mij laten weten hier voorstander van te zijn. Het idee is om op 11 oktober, coming out-dag, ergens in de gemeente de stoplichten in gebruik te nemen’, aldus D66-raadslid Maxim van Ooijen.

(Bron: Omroep West)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: