Mishandeling homo in cel wordt onderzocht

SurinameDe politie in Paramaribo is een onderzoek gestart naar de mishandeling van een man in een cel in de gevangenis aan de Keizerstraat.

Dat meldt Suriguide.nl.

De mishandeling is gefilmd en op facebook gezet. Te zien is hoe een man, die bekend staat als homo, gedwongen wordt ‘seksuele handelingen’ te verrichten met een op een muur getekend achterwerk. Als hij stopt wordt hij geslagen.

Zowel de inhoud van het filmpje, dat 1.18 minuten duurt, als het feit dat gedetineerden kennelijk beschikken over een mobieltje en toegang tot internet, is onderwerp van onderzoek.

Op de facebookpagina van Suriguide.nl reageert een man die zegt de partner te zijn van de mishandelde man in het filmpje. Hij schrijft:

‘Normaal reageer ik zelden op berichten, maar dit afschuwelijke filmpje is zijn redding geweest. Doordat het op internet is geplaatst is Junior “tijdig” uit deze ellende gehaald en krijgt hij nu de nodige hulp. Dank zij dit gruwelijke filmpje is er aandacht voor deze voorvallen. Het voorval staat zeker niet op zichzelf. Hoe erg het ook is maar het laten zien mag geen sensatiezucht worden, doch wel mensen aan het denken zetten. Ik bid dat Junior volledig zal herstellen. Maak er aub geen sensatie van maar laat dit een inzicht zijn in de gekrochten van sommige hun perverse gedrag. Dank

 

(Bron: Suriguide, foto: screenshot)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: