Zondag 10 Mei: Aankomst in Wenen

Wenen is bij uitstek de muziekstad in Europa. In de stad hebben componisten als Strauss, Mozart, Schubert en Beethoven bekende werken geschreven. Ieder jaar wordt het Nieuwjaarsconcert over de hele wereld uitgezonden en wie heeft niet van de Wiener Sängerknaben gehoord? Deze twee weken zijn de ogen van meer dan veertig landen op de stad gericht, want de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal hier plaatsvinden in de Wiener Stadthalle. Vandaag zijn wij ook in de stad aangekomen. En zoals gebruikelijk gingen we na het inchecken in het appartement direct door naar de festivallokatie om onze accreditatie op te halen. Via de U-bahn waren we al snel bij de Stadthalle en het is altijd weer mooi om de zaal voor het eerst te zien. We lopen al aantal jaartjes mee met het Eurovisie Circus, dus rondom het gebouw zagen we al enkele bekenden. Wat ons opviel bij het betreden van het perscentrum, is dat het qua oppervlakte kleiner is dan vorige jaren. Na deze eerste kennismaking met onze tijdelijke werkplek besloten we dat ons eerste diner in Oostenrijk natuurlijk uit de overbekende Wiener Schnitzel moest bestaan!

Wiener Schnitzel

Wiener SchnitzelCategorieën:2015 Wenen, Eurovisie Songfestival

Tags:

%d bloggers liken dit: