Wenen heeft homostellen op verkeerslichten

VerkeerslichtenWenen is een proef gestart met homostellen op voetgangersstoplichten. Op tientallen oversteekplaatsen in de Oostenrijkse hoofdstad worden de gewone stoplichtmannetjes vervangen door mannelijke en vrouwelijke stellen, met daarbij een hartje. 

Aanleiding zijn drie evenementen die in mei en juni in Wenen worden gehouden. Volgende week is er een benefietgala voor de strijd tegen aids en een week later de finale van het Eurovisie Songfestival. Volgende maand is in Wenen de jaarlijkse Regenboogparade, de Oostenrijkse variant op de Gaypride.

Wenen verwacht rond die evenementen veel bezoekers uit het buitenland en wil zich presenteren als tolerante stad, waar iedereen welkom is.

Verkeersveiligheid

De gemeente gaat ook onderzoeken of de opvallende verkeerslichten invloed hebben op de verkeersveiligheid. Gehoopt wordt dat voetgangers zich beter aan de regels houden als ze een niet-alledaags stoplicht zien.

Behalve homostellen worden ook stoplichten met heterostellen geplaatst. In totaal gaat het om 49 kruispunten met 120 oversteekplaatsen. In het centrum van Wenen zijn de eerste groene en rode homostellen al te zien.

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: