De wereld van Rop Janze: Voetbal toont noodzaak Roze Golf

banner rop janzeLieve Roze Golfjes,

Vorige week was er geen uitzending van de Roze Golf, want er werd gevoetbald. De bekerfinale tussen Groningen en Zwolle. Krijgen homo’s wel eens het verwijt dat ze van kitsch en camp houden, hetero’s lopen de benen uit hun lijf voor een potsierlijke beker. Ach ja, ieder zijn meug.

Geen uitzending van de Roze Golf was een groot gemis voor onze trouwe luisteraars. Maar ook in het Feyenoordstadion miste de Zwolse supporters de Roze Golf. Want wat las ik in de krant: ‘Groningen won door twee goals van de Slowaak Rusnaks.’

Aangever van beide doelpunten was de Nederlander Antonia. Toen hij in de 62e minuut het veld opkwam, werd hij vanwege zijn Go Ahead Eagles verleden door aanhangers van PEC Zwolle, veelvuldig toegezongen: “Alle Eagles zijn homo”. Ik wist dat niet. Alle Eagles homo. Wat leuk! Zo kreeg ik dus toch nog roze informatie ondanks dat we onze zendtijd hadden afgestaan.

Gezien de bedroevende uitslag, zal menig supporter van PEC Zwolle in het Feyenoordstadion gedacht hebben: zat is nu maar lekker thuis, te luisteren naar de Roze Golf bij Radio Oost.

Antonia zat er overigens niet mee met de spreekkoren en dat hij uitgemaakt werd voor homo. Zijn commentaar was: “Dat vind ik alleen maar mooi. Ze zingen dat om mij uit mijn spel te halen, omdat ik een bedreiging ben.”

Dat vind ik dan wel weer jammer, dat de supporters van PEC Zwolle homo’s als bedreiging zien. Dat hoeft toch helemaal niet.

Deze voetbalwedstrijd heeft veel opgeleverd. We mochten een weekje niet uitzenden, maar in dezelfde zendtijd werd pijnlijk duidelijk dat een programma als de Roze Golf nog altijd nodig is. En dat stimuleert de makers van de Roze Golf om de komende zondagen vrolijk verder te gaan.

 

De column van Rop Janze was te horen in de Roze Golf van zondag 10 mei 2015

 Categorieën:Column, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: