Naar de rechter om Galgenveld weer open te krijgen

Hop Algemeen (1)Stichting Platform Keelbos stapt naar het gerechtshof in Den Bosch om homo-ontmoetingsplaats Galgenveld langs de A27 weer open te krijgen.

Het kennis- en expertisecentrum van homo-ontmoetingsplaatsen vindt dat homo’s buitenproportioneel worden benadeeld nu de gemeenten Oosterhout en Breda de ontmoetingsplek hermetisch hebben afgesloten met hekken.

Eerder wilde het platform de burgemeesters van de gemeenten Breda en Oosterhout aanklagen wegens discriminatie maar het OM besloot niet over te gaan tot vervolging.

De homo-ontmoetingsplek werd gesloten na klachten over overlast. Wandelaars en mountainbikers klaagden over rommel in de bosjes en ze zaten evenmin te wachten op de confrontatie met de handelingen van de homo’s. Dat zei lijsttrekker van de Oosterhoutse partij Gezond Burger Verstand, Henk van Ginneken vrijdagavond op Radio 1.

De gemeenten en Rijkswaterstaat besloten daarom de toegangsweg naar de plek af te sluiten.

Discriminatie
Voorzitter Anthony Mathijsen van het platform vindt dat homo’s op deze manier gediscrimineerd werden. Hij deed daarom vorig jaar oktober al aangifte tegen oud-burgemeester Van der Velden van Breda en collega Huisman van Oosterhout.

Het sluiten van de toegangsweg stond volgens hem lijnrecht tegenover de beweringen in de politie folder ‘Blauw op de roze ontmoetingsplaats’. Daarin staat onder meer dat sluiting van homo-ontmoetingsplaatsen niet aan de orde is en dat deze plekken een maatschappelijk gegeven zijn.

Anonimiteit
Op Radio 1 gaf Han Raeven van Stichting Platform Keelbos aan dat deze de ontmoetingsplaatsen hard nodig zijn vanwege de anonimiteit die het de bezoekers biedt. “Veel van deze mannen leiden een dubbelleven”, vertelde hij. “Op deze plekken voelen ze zich veiliger omdat ze hier meer geaccepteerd worden.”

(Bron: Omroep Brabant)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: