Vragen over chantage van mannen in Utrecht

Arjan KleuverD66 in de stad Utrecht wil dat mensen die gechanteerd worden met foto’s makkelijker aangifte kunnen doen.

“Mensen gaan naar dit soort plaatsen om in de anonimiteit te blijven. Het is dan ook een grote stap om aangifte te doen en ze zijn in dit geval dan ook extra kwetsbaar”, aldus raadslid Arjan Kleuver.

Hij heeft vragen gesteld over de chantage aan het college van Burgemeester en Wethouders. Hij weten hoe het college zich via de politie inspant om de stap die mensen moeten nemen om aangifte te doen te verkleinen.

D66 verbaast zich erover dat het mogelijk is dat de afperser de identiteit van de bezoekers heeft kunnen achterhalen. “Hoe kan het dat de afperser de identiteit van de slachtoffer heeft weten te achterhalen?”, vraagt het raadslid zich af.

Er komt als het aan D66 ligt, ongelijk een informatieavond voor de raad over het onderwerp, zodat alle fracties geïnformeerd worden.

Kleuver komt met zijn vragen nadat de politie bekend maakte meerdere meldingen te hebben binnengekregen van mannen die stiekem gefotografeerd zijn op homo-ontmoetingsplekken in de regio Utrecht. De mannen worden vervolgens gechanteerd met de foto’s. Om te voorkomen dat het beeldmateriaal openbaar gemaakt wordt, moet de ontvanger een bepaald bedrag storten.

(Bron: Utrechtse Inte5rnet Courant/RTV Utrecht)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: