‘Krol hield Gay Krant overeind met subsidie’

henk krolHenk Krol heeft een fors deel van een subsidie van twee ton van het ministerie van Onderwijs besteed aan het overeind houden van de noodlijdende Gay Krant, waarvan Krol hoofdredacteur was.

Dat heeft bestuurder Peter Derksen van de Stichting Vrienden van de Gay Krant donderdag gezegd tijdens een rechtszaak in Den Bosch..

Krol zelf ontkende misbruik te hebben gemaakt van het geld. Er is ook geen ‘greintje bewijs’ van, liet hij via zijn advocaat Peter Schouten weten.

Tweede Kamerlid Krol stond donderdagmiddag voor de civiele rechter in verband met de vermeende onterechte subsidies die de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) moet terugbetalen aan het Ministerie van Onderwijs. Het gaat om 200.000 euro. De SVGK heeft dat geld niet en wil dat van Krol zien. De stichting ziet Krol als degene die de subsidiegelden heeft misbruikt voor de website van zijn partij 50PLUS. Het vermeende misbruik van het geld vond plaats in de tijd dat Krol voorzitter was van de SVGK.

Het ministerie zou, volgens Krol, weten dat de subsidie naar de stichting ging en dat de uitvoering van het internetproject voor homojongeren door de Gay Krant werd uitgevoerd. Ook werd donderdag duidelijk dat er geld tussen de stichting en de uitgeverij heen en weer ging, zonder dat daar bonnetjes van werden opgemaakt. Het is nu de vraag of dat om de subsidie ging of niet.

Volgens advocaat Oscar Hammerstein van de stichting was dat omdat er geen duidelijke administratie was. Het bestuur van de stichting kan de 200.000 euro niet betalen. De pot is leeg en Derksen en zijn collega’s bepleitten bij de rechter dat Krol aansprakelijk is voor de slechte administratie. Ook daarvoor is volgens Schouten geen bewijs.

Half oktober liet de stichting beslag leggen op twee huizen van Krol. Met de opbrengst wil de stichting de twee ton subsidie terugbetalen. De rechter doet in principe over zes weken uitspraak.

 

(Bron: Omroep Brabant)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: