Café van COC Zwolle gaat ‘De Garage’ heten

COC Pand buitenkantHet verbouwde COC café aan de Kamperstraat in Zwolle gaat ‘De Garage’ heten. De naam is een verwijzing naar het verleden van het pand.

In het pand zat jaren lang de garage van Smit & Co, de Opel-dealer van Zwolle.

‘Je kunt het je bijna niet voorstellen dat hier een garage was, maar naast de prachtige glazen pui was de entree toch echt breed genoeg voor een auto’, vertelt voorzitter Ilja de Jong van COC Zwolle, dat zich met de nieuwe kroeg duidelijk wil neerzetten als een adres waar iedereen welkom is. ‘Dat past ook in deze tijd, waarin gezelligheid vinden en uitgaan niet meer in aparte groepjes of clubjes hoeft. Jongeren van nu, hetero en homo of lesbisch, zijn vrienden en vriendinnen ongeacht hun geaardheid. Heel gezond, want dat is precies wat wij willen als vereniging die zich inzet voor acceptatie van homoseksualiteit in de regio Zwolle. Dan moet je wel zorgen dat iedereen zich in jouw ‘gay’ adres welkom voelt. De nieuwe kroeg heeft veel meer die uitstraling en dat gemengde gevoel.’

Het vernieuwde café wordt zaterdag geopend door wethouder Nelleke Vedelaar van Zwolle en COC Nederland-voorzitter Tanja Ineke. ’s Avonds is er een groot openingsfeest waar souldiva Shirma Rouse optreedt.

 

(Bron: COC Zwolle)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: