‘Paus blokkeert benoeming homoseksuele ambassadeur’

pausPaus Franciscus is tegen de benoeming van de nieuwe Franse ambassadeur in Vaticaanstad. Dat melden Franse media.

De paus zou de voorgedragen ambassadeur Laurent Stefanini hebben geweigerd omdat hij openlijk homoseksueel is. Stefanini (55) werd 5 januari voorgedragen door president Hollande, maar hij is nog steeds niet benoemd.

Stefanini staat bekend om zijn professionalisme, zijn enorme kennis en zijn discretie. Hij was protocolchef van president Sarkozy en bleef dat ook onder Hollande.Hij is vrijgezel, heeft geen kinderen en schermt zijn privéleven af. Franse media suggereren dat hij dat doet vanwege zijn homoseksualiteit en het zou verklaren waarom de paus nog altijd niet benoemd is.

Frankrijk heeft de steun van het Vaticaan hard nodig voor de klimaatconferentie in december en de paus kan negatieve publiciteit rond homoseksualiteit niet gebruiken. Het was de paus zelf die in 2013 verklaarde dat ‘als een persoon homoseksueel is, God zoekt en een goede wil heeft, wie ben ik dan om hem te veroordelen?’

President Hollande zou zich beraden op een nieuwe kandidaat; drie heteroseksuelen zouden in de race zijn. Voor Stefanini zou een baan in Brussel worden gezocht.

 

(Bron: Le Monde, Francetv)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: