Homo’s kiezen steeds vaker voor een draagmoeder uit Amerika

Men having babiesSteeds meer homomannen kiezen voor een draagmoeder uit Amerika. Dat stelt de Stichting Meer Dan Gewenst, dat zich inzet voor homo- en lesbostellen met een kinderwens.

‘Acht jaar geleden ging het eerste mannenstel naar de USA, inmiddels zijn dat tientallen homostellen per jaar. En op onze informatiebijeenkomsten over roze ouderschap zien we dat meer dan de helft van de wensvaders een draagmoederschapsconstructie overweegt’, aldus Marc Faber van Stichting Meer Dan Gewenst.

Draagmoederschap is niet strafbaar in Nederland, commercieel draagmoederschap wel. In de Verenigde Staten is dat anders, daar is commercieel draagmoederschap juist heel goed gereguleerd. Meer Dan Gewenst signaleert dat Amerikaanse agencies en klinieken ook de Europese homomannen steeds beter proberen te informeren.

De Amerikaanse organisatie ‘Men Having Babies’ houdt op 3 mei een Brussel voor het eerst in West Europa een bijeenkomst om homo-wensvaders te informeren over de mogelijkheden van draagmoederschap in de Verenigde Staten. Op de bijeenkomst zijn advocaten aanwezig om deze mannenstellen te informeren over hoe de wetgeving van diverse Europese landen aansluiten op de wetgeving in de USA.

‘Er is erg veel belangstelling voor deze conferentie, we zien dat er al uit acht verschillende landen potentiële wensvaders aanwezig zullen zijn, waaronder ook veel mannen uit Nederland’, aldus Ron Poole van ‘Men Having Babies’.

 

 

(Bron: Meer Dan Gewenst)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: