Dolce & Gabbana onder vuur na uitspraken over gezinsleven

Dolce & GabbanaHet iconische modeduo Dolce & Gabbana heeft zich de woede op de hals gehaald van onder meer de homogemeenschap.

In het Italiaanse blad Panorama verscheen vrijdag een groot interview met Domenico Dolce en Stefano Gabbana. De twee stellen in het interview dat alleen heterokoppels kinderen kunnen opvoeden.

‘Wij zijn tegen gay adopties. De enige familie is de traditionele. Dus geen chemische nakomelingen of gehuurde baarmoeders: het leven heeft een natuurlijke stroom, er zijn dingen die je niet mag veranderen. […] Je wordt geboren met een moeder en vader – of zo zou het in ieder geval moeten zijn.’

‘Het leven moet zijn natuurlijke loop hebben. Voortplanting moet een daad van liefde zijn, niet iets met buisjes, zaad uit een catalogus of gehuurde baarmoeders.’ De twee –zelf homoseksueel- spraken zich eerder al uit tegen het homohuwelijk.

Boycot

De uitspraken leidden zaterdag tot boze reacties van homoseksuelen en lesbiennes over de hele wereld. De hashtag #BoycottDolceGabbana was binnen een paar uur trending op Twitter. Homo-organisaties riepen op geen kleren van het Italiaanse duo meer te kopen.

Uit talloze grote onderzoeken is gebleken dat er geen enkel bewijs is dat partners van hetzelfde geslacht slechtere ouders zouden zijn de heterostellen. Het onderwerp kwam ter sprake in Panorama omdat Dolce en Gabbana hun nieuwe wintercollectie opdragen aan moeders over de hele wereld. Domenico Dolce en Stefano Gabbana waren lange tijd behalve zakenpartners ook levenspartners.

Elton John

Sir Elton John reageerde op Instagram boos eb verontwaardigd:

“Hoe durf je naar mijn kinderen “synthetisch” te noemen. En schaam je dat je met je afkeurende vingertje wijst naar IVF – een wonder dat ervoor zorgt dat de kinderwens van veel liefhebbende mensen, zowel hetero- als homoseksueel, uitkomt. Je verouderde denken is niet meer van deze tijd, net als je mode. Ik draag nooit meer Dolce & Gabanna.”

Elton John, symbool voor de gay-community, was een van de eerste homoseksuelen die in het Verenigd Koninkrijk trouwde en heeft zelf twee kinderen.

Ook ex-tennisster Martina Navratilova (in december getrouwd met haar vriendin) reageerde: ‘Wow – ik had geen idee hiervan. Het wordt interessant om te zien of deze belachelijke uitspraak ze raakt in hun portemonnee. Boycot Dolce & Gabanna!’

 

(Bron: ANP/NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: