COC Zwolle: wegens verbouwing gesloten

COC Zwolle interieur KamperstraatHet café van COC Zwolle gaat volgende week zaterdag dicht. De kroeg aan de Kamperstraat wordt na 17 jaar helemaal verbouwd.

‘Dit café is te groot en de inrichting en uitstraling zijn niet meer van deze tijd. Het werd steeds minder bezocht, dus dan moet je wat doen’, meldt voorzitter Ilja de Jong.

Als de verbouwing volgens plan verloopt, gaat het café 25 april weer open. Het krijgt volgens De Jong ‘een knusse, stoere kroeg waar iedereen helemaal zichzelf mag zijn; hetero, bi, homo, lesbisch of transgender dat maakt niet uit.’

Het pand aan één van de oudste straten van de Zwolse binnenstad, behoudt zijn monumentale gevel. Binnen gaat de boel op de schop. Naast eigen vrijwilligers maakt COC Zwolle zoveel mogelijk gebruik van lokale ondernemers bij de facelift.

Er is nog altijd behoefte aan een dergelijk café, vertelt De Jong: ‘ Het is een belangrijk adres voor bijvoorbeeld jongeren die hun voorzichtige eerste stappen zetten bij het uitkomen voor hun geaardheid. Die plek is belangrijk voor de stad én de wijde regio. En ’t is straks dus veel meer een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. Dat past in deze tijd, waarin vriendenclubs waarin er ‘toevallig’ een paar homo of lesbisch zijn, samen een avondje uit gaan of een mooi feest willen beleven.’

Op zaterdag 21 maart is de Farewell Party, daarna gaat de verbouwing beginnen.

 

(Bron: COC Zwolle, foto: Facebook))Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: