Column: Is niet helemaal bloot sexyer?

column joop van den haakJoop van den Haak bespreekt elke twee weken weer een ander facet van het rijke roze leven, of een dagelijks dilemma. Dit keer: Is niet helemaal bloot sexyer?

Het is denk ik in de zeventiger jaren van de vorige eeuw geweest dat ik naar Corsica vertrok om daar op het strand van Club Corsicana mijn vakantie door te brengen. Ik bewoonde daar een primitief houten huisje aan het strand. Voor douchen moest ik naar een gemeenschappelijke plek, waar mannen, vrouwen en kinderen zonder enige gene zich bloot aan het douchen waren. Ik moest er even aan wennen, maar al snel vond ik het gewoon en vergaapte me niet aan de gemeenschappelijke blootbaders.

Toen ik aan het strand vertoefde, viel het mij op dat blote kinderen ongedwongen met spel, zee, zwemmen en zo meer bezig waren, datzelfde gold trouwens ook voor de naakte volwassen mensen.

In die tijd was ik nog jong, iets onder de dertig jaar, denk ik en ging ’s morgens vroeg, gewapend met trekveren, aan het strand sport bedrijven. Ik was er vaak alleen. Maar op een dag kwam daar een man aanwandelen, gekleed in een soort habijt (kloostergewaad). Wat doet die hier? vroeg ik me verbaasd af. Even later verwonderde ik me nog meer, want de man trok van onder af zijn habijt over zijn lichaam en hoofd heen en stond daar helemaal naakt aan het strand. De goed gebouwde hunk rende vervolgens naar zee en nam daar een frisse duik. Hoewel ik inmiddels aan het zien van volledig naakt gewend was geraakt, betrapte ik me zelf er op dat ik gefascineerd naar de man keek en bleef kijken. ( Voor de goede orde iets dergelijks heb ik in het verleden via een blog ook ’s verteld )

Toen de man eveneens een jaar of dertig, denk ik, uit zee kwam en hij regelrecht op me afkwam, vertelde hij mij in gebroken Engels dat hij mijn bewegingen met de trekveren zeer had bewonderd. Hij vond mij handsome en vroeg of ik met hem met zijn boot, die een eind verderop in zee lag, wilde meegaan. Ik was wat op mijn hoede toen hij dat vroeg. Ik vond dat de vent iets gluiperigs uitstraalde. Ik had geen vertrouwen in hem, hoe lekker hij er ook uitzag. Wie weet wat hij met me van plan was daar verder op in volle zee? Met het excuus dat ik die dag aan een excursie door de Corsicaanse bergen zou meedoen, wat trouwens ook de bedoeling was, wimpelde ik zijn uitnodiging beleefd en vriendelijk af.

Ik moet zeggen dat deze man door zijn habijt, die hij zo demonstratief en gemakkelijk over zijn hoofd had getrokken, toch een sexy indruk op me had gemaakt, waarschijnlijk omdat hij eerst zo bijzonder doordat kloostergewaad gekleed was geweest en daarna door die ene beweging -het uittrekken van zijn habijt- ineens helemaal naakt en in volle glorie te zien was geweest. Het hele gedoe van de man had op een sensuele striptease geleken. In dit geval zou je juist zeggen helemaal naakt is dus onder bepaalde omstandigheden juist wel weer sexy.

Toen ik een dag later, zelf gekleed in een klein zwembroekje, over een textielstrand liep en mensen in bikini en piepkleine broekjes zag flaneren, overviel mij wel een gevoel van dat ik de mensen die niet helemaal bloot waren, sexyer vond dan helemaal naakt. Het was alsof de half geklede mensen een geheim voor mij in petto hadden. Daaruit zou je kunnen afleiden dat nudisme eigenlijk niet erotisch is, maar gewoon natuurlijk. Zo redenerend zou je ook kunnen zeggen: naakt geboren, waarom dan gekleed gaan als dat niet altijd nodig is. Bloot is een bevrijdend gevoel, als een blij mensenkind, zonder erotische verlangens je over de weg en strand banen. Natuurlijk ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat helemaal bloot zijn onder bepaalde omstandigheden juist weer wel erotisch is. Wel is er een stelling: dat er aan de naaktstranden minder vaak “ongepastheden” voorkomen dan aan de textiel-stranden, dat geeft te denken.

Teruglezend over wat ik alzo over gekleed, half gekleed en helemaal naakt schreef, vraag ik jou: “Vind jij niet helemaal naakt sexyer dan wel helemaal bloot?” Ik ben nieuwsgierig naar jouw reactie, die je eventueel via Facebook kunt kenbaar maken. De Roze Golf zit op Facebook, trouwens mij kun je daar ook vinden. Facebook: het is soms een grote familie.Categorieën:Column, Joop van den Haak

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: