Petitie voor rehabilitatie homo’s 512.000 keer ondertekend

Alan TuringFamilie van Alan Turing (foto) gaat morgen naar 10 Downing Street in Londen om een petitie aan te bieden aan de regering. De petitie roept op om alle Britse homo’s te rehabiliteren die zijn veroordeeld onder oude homowetten veroordeeld.

De petitie is inmiddels 512.000 keer ondertekend.

Het gaat om de rehabilitatie van de ongeveer 49.000 homo’s die zijn veroordeeld. Zo’n 15.000 van de veroordeelden zijn nog in leven.

Turing wordt gezien als de grootvader van de hedendaagse computer. Hij werd in 1952 vanwege zijn homoseksualiteit veroordeeld. Hij werd chemisch gecastreerd en pleegde uiteindelijk zelfmoord. Turing kreeg in 2013 van koningin Elisabeth postuum gratie. De initiatiefnemers van de petitie willen dat die gratie er ook komt voor soortgelijke slachtoffers van de anti-homowetten.

De achterneef van Turing, Neil Hunt, achternicht Rachel Barnes en haar zoon Thomas zullen de petitie morgen overhandigen.

‘Naar mijn mening is het eerlijk en gerechtvaardigd dat iedereen die veroordeeld is op grond van de Gross Indecency Law nu eerherstel krijgen’, aldus de achternicht van Turing. ‘Het is niet logisch dat mijn oud oom de enige is die eerherstel heeft gekregen, terwijl er zo velen zijn veroordeeld voor dezelfde misdaad.’

(Bron: Pinknews)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: