Chinees-Ierse avond in Deventer

Chinese filmVrijdagavond 6 februari is er een Ierse avond in COC-café Fabulous aan de Brink in Deventer. De band Celtic Wind treedt er op optreden; de groep komt uit de Achterhoek en is geïnspireerd door de vele stijlen van de Ierse muziek.

De groep is sinds 2000 succesvol met optredens in horecagelegenheden, bij party’s en tijdens openluchtsessies. Het café geopend vanaf 21.00 uur en de toegang is voor iedereen gratis.

Voorafgaand kunnen filmliefhebbers om 20.00 uur naar de Roze Thema Film in ‘De Kleine Keizerin’ in de Openbare Bibliotheek, iets verderop aan de Brink in Deventer. Daar is de film The Chinese Botanist’s Daughters (foto) te zien.

Het is een Chinese film uit 2006, die naar Chinese maatstaven gewaagd genoemd mag worden. De film gaat over een jong meisje dat in de leer gaat bij een excentrieke botanist die op een eilandje vlakbij de stad woont. Ze wordt verliefd op de dochter van haar nieuwe leermeester. De liefde blijkt wederzijds en de twee proberen hun relatie geheim te houden, maar als het bloed kruipt waar het niet gaan kan, worden ze al snel geconfronteerd met de vooroordelen van hun conservatieve omgeving. De geïsoleerde ligging van de tuin symboliseert de dromerige situatie waarin Min Li en An zich bevinden: ze weten dat hun geaardheid niet geaccepteerd wordt, maar ze kunnen tegelijkertijd rustig en ongestoord genieten van hun ontluikende seksualiteit.Categorieën:En verder, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: